Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Δελτίο Τύπου για τη συμβολική κατάληψη του 4ου Δημοτικού Σχολείου στις 7 Απριλίου 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βέροια, 7 Απριλίου 2009

Η σημερινή συμβολική κατάληψη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με αίτημα την άμεση αντικατάσταση της αμιαντοσκεπής με κεραμοσκεπή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Αποτέλεσε τη φυσική εξέλιξη σειράς επαφών και εγγράφων τόσο από τον κ. διευθυντή του σχολείου όσο και από τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια του συλλόγου μας. Επαφές που απέβησαν άκαρπες, αφού το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν υποσχέσεις χωρίς δυστυχώς αντίκρισμα.

Με τη σημερινή μας κινητοποίηση στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα προς τη Νομαρχία Ημαθίας και τον Ο.Σ.Κ. πως δε θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να περάσουν κι άλλες σχολικές χρονιές με τον καρκίνο από τον αμίαντο να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους. Περιμένουμε από το Νομάρχη Ημαθίας να αδράξει την ευκαιρία, να τηρήσει τις δημόσιες δεσμεύσεις και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα του καλοκαιριού να αντικαταστήσει την αμιαντοσκεπή με κεραμοσκεπή, ώστε η επόμενη σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά.

Ευχαριστούμε ολόθερμα όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που στάθηκαν στο πλευρό μας στο δίκαιο αυτό αγώνα μας και τους υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Ευχαριστούμε, επίσης, όλα τα Μ.Μ.Ε. που κάλυψαν την κινητοποίηση και βοήθησαν για την ανάδειξη του μεγάλου αυτού προβλήματος.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου
Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών
του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: